Hem Aktuellt Hemarbete är en guldgruva för utländska spioner
Aktuellt

Hemarbete är en guldgruva för utländska spioner

Nyheter

Hur säkert arbetar ni hemifrån?

När nästan alla arbetar hemifrån ökar risken för informationsläckor. En av orsakerna är att företag fortfarande förlitar sig på lösenord som enda inloggningsmetod till sina system. I takt med att angreppen har blivit mer sofistikerade och svårare att identifiera, är problemet viktigare än någonsin att ta tag i.

När information hamnar utanför företagets fysiska byggnader, brandväggar och IT-system förlitar man sig helt på den enskilda användaren och datorn som hon bär med sig. En oskyddad dator ansluten till internet utsätts dagligen för intrångsförsök från skadlig programvara som försöker utnyttja olika säkerhetshål och stjäla lösenord.

2020-04-06

Moderna människor förutsätter moderna lösningar

Det är inte bara i ett krisläge som Corona som utmaningen finns. I ett modernt samhälle blir det ständigt vanligare och viktigare att låta människor arbeta var och när de vill. När vi arbetar allt mer utanför kontoret och på utsidan av våra egna säkerhetslösningar ökar riskerna. Mångfalden av nätverk, uppkopplingar och hårdvara som mobiler och laptops ställer nya krav på den som ska garantera säkerheten.

Gränsen mellan vad som är privat egendom och arbetsgivarens kvalitetssäkrade utrustning blir allt mer diffus, och allt fler människor använder sin egen utrustning och uppkoppling också för att få tillgång till arbetsmaterial i tjänsten. Det medför ofrånkomligt ökad risk att information som behöver skyddas hamnar i hackarens händer. Det kan drabba vem som helst eftersom attackerna till en hög grad är automatiserade.

Den moderna lösningen är att eliminera lösenord

Tvåfaktorsinloggning skapar ett extra lager av trygghet genom att göra det svårare för någon att komma åt en annan människas konton och information, eftersom det inte räcker med att ha kommit över en persons lösenord. Det krävs mer för att bli insläppt.

Betrodd identitetshantering och tvåfaktorsinloggning är avgörande för att skapa trygghet i våra IT-system. Men tekniken måste också svara upp mot användarnas krav på enkelhet.

Läs hela debattartikeln i Svenska Dagbladet där vår medarbetare Jonas Öholm uttalar sig mer på området.

Läs artikeln här

Vill du veta mer om 2FA?

Tveka inte på att kontakta oss så berättar vi mer.