Hem Aktuellt Kombinera säker inloggning med PKI och FIDO2
Aktuellt

Kombinera säker inloggning med PKI och FIDO2

Nyheter

PKI och FIDO2

Informationssäkerhet med PKI förknippas ofta med smarta kort och ett krångligt regelstyrt utgivningsförfarande. Du kan jämföra det med om du vill utfärda ett nytt bankkort eller ett nytt pass.

FIDO2 är en öppen autentiseringsstandard precis som PKI. Den stödjs av de flesta webbläsare och är till för säker inloggning till Microsoft Office 365, Google, Amazon, Salesforce och en mängd andra tjänster på nätet. Nu kan du kombinera PKI med FIDO2 och på så sätt få ut ännu större nytta av din investering i multifaktorsautentisering, MFA. Båda metoderna kompletterar varandra och används i olika syften.

FIDO2 anses vara enklare att komma igång med medan PKI tillåter en bredare ansats med oändliga möjligheter att bygga säker inloggning, digital signering och kryptering i den totala IT-miljön.

YubiKey som är en snabb säkerhetssticka med en rad olika protokoll, är först ut med inbyggt FIDO2-stöd kombinerat med lagring av certifikat enligt PIV-standarden.
Nu kan du alltså använda det bästa från två världar. Om PKI används för säker inloggning, e-post med mera i den interna miljön kan FIDO2 utgöra ett värdefullt komplement för extern autentisering mot sin e-postlåda i Gmail och andra webbaserade tjänster.

Vi har även sett att det kommer smarta kort med inbyggda FIDO2-nycklar som kombinerar användningen av digitala certifikat (PKI).

 

Vill du veta mer?

Kontakta oss

2019-12-23

Vill du veta mer om kombinationen?

Tveka inte på att kontaka oss så berättar vi mer.