Hem Aktuellt Net iD Portal – nu stöd för PaperCut
Aktuellt

Net iD Portal - nu stöd för PaperCut

Nyheter

Net iD Portal stödjer PaperCut

I den senaste versionen av Net iD Portal finns nu stöd för PaperCut. 

Net iD Portal och PaperCuts follow me print lösning gör det möjligt att använda ditt smartkort både för inloggning och follow me print. Genom att samla administrationen av certifikat, inpassering och follow me print i Net iD Portal sparar organisationen både tid och pengar. I samma utgivningsflöde som du ger ut, spärrar eller förnyar inloggningscertifikat till smartkort hanterar du motsvarande för den trådlösa Mifare-slingan på kortet. Kortadministratören läser ut kortets serienummer som skickas till Papercuts databas, knutet till aktuell person. 

 

2020-11-02

Vad är follow me print

Follow me print innebär att man skickar sin utskrift till en server istället för en specifik skrivare. Servern behåller sedan utskriften tills det att du vill ha den utskriven, i den skrivare du väljer. 

Det finns såklart flertalet skäl till att använda sig av follow me print men kostnadskontrollen är ett, miljöaspekten en annan. Men framförallt minskar det riskerna för att känsliga uppgifter hamnar i fel händer, då du aktivt måste sätta igång utskriften vid skrivaren och kan då få med dig alla papper på en gång utan risk för att någon annan hinner emellan.

Skulle det dessutom visa sig att den skrivare som du planerade att skriva ut från plötsligt inte fungerar, har slut på toner eller papper så är det bara att gå till nästa skrivare, eftersom dokumentet ligger kvar på servern redo att skrivas ut. Du slipper att gå tillbaka till datorn och skriva ut dokumentet på nytt. Samt att du slipper att oroa dig för att det köade dokumentet skrivs ut när toner eller papper har fyllts på.

 

PaperCut och Net iD Portal

Lösningen innebär drastisk minskad administration, då handläggaren i samband med utgivning av certifikat via Net iD Portal kan skicka den Mifare-information som krävs till PaperCut i ett flöde. Som användare slipper du besöka flertalet platser för att olika handläggare ska ge dig tillgång till de system du behöver. När kortet är skapat hos en handläggare kan den direkt användas för både datorinloggning och follow me print.

 

Läs mer om Net iD Portal

 

smartkort i svartkorthållare

Kontakta oss

Har du fler frågor? Tveka inte på att kontakta oss så berättar vi mer.