Hem Aktuellt Nyhetsbrev juni 2021
Aktuellt

Nyhetsbrev juni 2021

Nyheter

Nyhetsbrev juni 2021

I månadens nyhetsbrev kan du läsa om sammanslagningen mellan Pointsharp och SecMaker.  Hur viktigt det har blivit för kunderna att skydda sig mot de ökande cyberangreppen och svårigheten att hantera och bygga starka trösklar mot angriparna. Att lägga ansvaret på medarbetarna innebär också en risk då många arbetar på distans och är uppkopplade med lösenord mot företaget med dåligt skyddade hemmanätverk.

Läs mer i månadens nyhetsbrev

2021-07-01

Pointsharp och SecMaker går samman

Samtidigt som cyberangreppen blir fler och svårare att hantera, minskar kundernas förmåga att bygga tillräckligt starka lösningar. Man har varken kunskap eller tid att drifta och utveckla den mängd IT-säkerhetslösningar som krävs för att bygga en tillräckligt stark tröskel mot angripare. Det är mot den bakgrunden som vi på SecMaker och Pointsharp, med stöd av Main Capital, nu går samman.

Läs hela artikeln här

Cyberhot mot företag får inte vara en fråga för medarbetarna

Att förlita sig på lösenord för företagets IT-säkerhet är i praktiken att lägga över ansvaret på medarbetarna. Det innebär också en ökad risk. Intrången som tidigare skedde främst genom att hacka företagens IT-skydd sker nu istället i högre grad genom att försöka komma åt medarbetarnas inloggningar. För cyberkriminella är hackerattacker av olika slag ofta väldigt lönsamt. Och det enklaste för dem är att sikta in sig på den svagaste länken – den enskilde medarbetaren arbetandes på distans och uppkopplade med lösenord mot företagets resurser via dåligt skyddade hemmanätverk.

Läs hela artikeln här

Man som skriver på en dator

Vill du också få vårt nyhetsbrev?

I våra nyhetsbrev riktar vi vår spotlight mot all tänkbar kunskap om säkerhet online. Fortsätt att hålla dig uppdaterad och få de senaste IT-nyheterna direkt i din mailbox. 

 

Kontakta oss

Har du fler frågor? Tveka inte på att kontakta oss så berättar vi mer.