Hem Aktuellt Pointsharp och SecMaker går samman
Aktuellt

Pointsharp och SecMaker
går samman

Press

Pointsharp och SecMaker
går samman

SecMaker har utvecklat programvaran Net iD i snart 20 år och haft förmånen att få hjälpa stora företag, myndigheter och hälsoregioner att integrera stark, snabb och enkel autentiseringsteknik. Under senare år har vi vuxit lite snabbare och börjat växa in i en större kostym.

Samtidigt som cyberangreppen blir fler och svårare att hantera, minskar kundernas förmåga att bygga tillräckligt starka lösningar. Man har varken kunskap eller tid att drifta och utveckla den mängd IT-säkerhetslösningar som krävs för att bygga en tillräckligt stark tröskel mot angripare.

Därför pågår en förändringsresa runt omkring oss som bottnar i kundernas förväntan att snabbare få bitarna på plats. SecMaker har utnyttjat den möjligheten genom stora investeringar och utveckling av ett tjänstebaserat erbjudande som gör det snabbare och enklare för kunderna att få fullgod säkerhet.

Efter en tids samtal med våra vänner på Pointsharp upptäckte vi att vi har samma värdegrund, kompletterande produkter och samma mål. Pointsharp backas upp av Main Capital som sedan ett par år har eget kontor i Stockholm. Under våra samtal föll bitarna på plats och vi tror starkt på att det här kommer bli ännu bättre för SecMakers kunder. Tillsammans blir vi ett 50-tal proffs på området, med otroligt många år i gemet och målet inställt på att bli en ledande europeisk leverantör inom identitet- och åtkomsthantering.

Grundarna av SecMaker arbetar kvar i bolaget och för våra kunder är det business as usual. Snart kommer du även att se några av fördelarna med samarbetet i form av en bredare portfölj och tjänsten Live iD som gör det möjligt för europeiska kunder att få kontroll på sin åtkomsthantering och digitala identitetsinfrastruktur utan att göra dyra, komplicerade och tidskrävande investeringar.

Läs mer i Computer Sweden

2021-06-22

Niklas Brask (VD för Pointsharp): "Vi är väldigt glada över möjligheten att ha SecMaker som partner och tillsammans skapa en en ledande europeisk grupp för IT-säkerhet. SecMaker och Pointsharp är båda baserade i Stockholm och delar liknande bakgrund och företagskultur. Med Main Capital delar vi visionen om att bygga en ledande europeisk säkerhetsleverantör."

Niklas Anderson (VD for SecMaker): ”Aldrig förr har hoten mot IT-säkerhet varit så många och så farliga som idag. Behovet för stark säkerhet har ökat, speciellt behovet att fasa ut lösenords baserade säkerhetssystem. Alla IT system och hela verksamheten måste involveras i övergångsprocessen. Med Pointsharp utvecklar vi nu ett komplett erbjudande som ger IT chefer medel för att avvärja de flesta säkerhetshoten.”

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): ”Kombinationen av Pointsharp och SecMaker skapar en ledande leverantör av säkerhetsprogramvara på den svenska marknaden med stor potential för framtida tillväxt i nordvästra Europa. Det gemensamma produkterbjudandet kommer att stärka båda bolagens position, och de delar många gemensamma kunder med kompletterande erbjudanden. Tillsammans med ledningsgruppen för den kombinerade Pointsharp- gruppen kommer vi att fortsätta arbeta med att skapa mervärde för kunderna genom utbyggnad och vidareutveckling av produktsortimentet, både organiskt och genom förvärv i Norden, Benelux och DACH.”

Om Pointsharp

Pointsharp, grundat 2006, möjliggör för organisationer att säkra IT-miljöer med en hög nivå av kontroll för IT-avdelningar i kombination med en intuitiv mobil användarupplevelse. Pointsharp erbjuder ett brett produkterbjudande på marknaden för identitets- och åtkomsthantering relaterat till multifaktorautentisering, säkerhetsgateway, användarbehörighet och lösenordshantering. Företaget betjänar mer än 220 företagsorganisationer med höga säkerhets- eller känsliga databehov globalt i flera olika marknadsvertikaler, inklusive finans, publik sektor och industri. Kunder inkluderar: Volvo, NCC, Karolinska Institutet, Skandia och Audi.

 

Om SecMaker

SecMaker, grundat 2007, är en ledande säkerhetsleverantör i komplexa IT miljöer. Net iD-sviten erbjuder säker autentisering, användarbehörighet och kryptering för företagssäkerhet både på webben och i mobilapplikationer. SecMaker betjänar över 1000 kunder i tio länder med en stark närvaro inom sjukvården och den offentliga sektorn. Exempel på kunder är: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Jämtland Härjedalen, Akerhus Universitetssjukhus, Vaggeryds kommun och Migrationsverket. SecMaker har 40 anställda i Stockholm (Sverige) och Helsingfors (Finland).

 

Om Main Capital Partners

Main Capital Partners är en strategisk investerare med ett exklusivt fokus på mjukvarusektorn i Benelux, DACH området och Norden. Main har en långsiktig investeringshorisont fokuserad på framgångsrika partnerskap med ledningsgrupper med målet att tillsammans bygga större software grupper. Main förvaltar cirka 1 miljard euro för investeringar i mogna och växande mjukvarubolag. Inom denna sektor är Main Capital det mest specialiserade bolaget med inriktning på majoritetsutköp och tillväxtkapital i ett senare skede. Fonden drivs av ett erfaret team av professionella investerare från kontor baserade i Haag, Düsseldorf och Stockholm.

Main Capital Partners nuvarande portfölj inkluderar snabbväxande mjukvara och SaaS-företag som Paragin (NL, lärande), FOCONIS (DACH, finansiella tjänster), Relyon (NL, fieldservice management), Pointsharp (SE, cybersäkerhet), MACH AG (DACH, statlig mjukvara), Textkernel (NL, HR-mjukvara), Exxellence (NL, statlig mjukvara), WoodWing (NL, ECM/DAM mjukvara), Alfa (SE, sjukvård/statlig mjukvara), Optimizers (NL, SCM mjukvara), Assessio (SE, HR mjukvara), GBTEC (DACH, BPM/GRC mjukvara), Onventis (DACH, mjukvara för upphandling). HYPE Innovation (DACH, innovationshantering), Cleversoft (DACH, RegTech). 

Läs hela pressreleasen här

Har du frågor?

Niklas Brask (VD Pointsharp)
Östhammarsgatan 68, 115 28, Stockholm, Sverige
+46(0) 70 738 7370
Niklas.brask@pointsharp.com www.pointsharp.com

 

Niklas Anderson (VD SecMaker)
Uddvägen 7, 131 51 Nacka, Sverige
+46 (0) 70 492 98 84
niklas.anderson@secmaker.com www.secmaker.com

 

Wessel Ploegmakers (Sr. Investment Manager & Co-head Nordics)
Artillerigatan 6, 11451 Stockholm, Sverige
+46 (0) 73 261 1700
wessel@maincapital.se www.maincapital.se

Kontakta oss

Har du fler frågor? Tveka inte på att kontakta oss så berättar vi mer.