Hem Aktuellt Säkerhetsfrågan underprioriterad i byråbranschen
Aktuellt

”Säkerhetsfrågan underprioriterad i byråbranschen”

Nyheter

Hur håller du koll?

Hos reklam- och advokatbyråer är det fortfarande vanligast att man loggar in med lösenord och skickar all känslig information i klartext över internet till alla typer av mailkonton. Medarbetare på byråer bär runt på fler företagshemligheter i sin laptop än många insiders har tillgång till i finansvärlden.

Samtidigt har mobilitet och molntjänster tillsammans med den övriga tekniska utvecklingen ökat komplexiteten i att skydda informationen – och förenklat för den som vill stjäla den.
Verksamheternas information är allt mer exponerad och risken för intrång eller att information inte lagras korrekt är stor.

Som tidigare i huvudsak har drabbat globala och forskningstunga branscher nu i allt högre grad drabbar verksamheter i alla branscher. Den potentiella avkastningen har helt enkelt blivit tillräckligt stor i förhållande till insatsen för att komma över informationen.

Det är inte bara informationens värde för den egna verksamheten som ökar i och med ökad digitalisering och mer informationsdriven konkurrens, utan också värdet för den som obehörigen kan komma över informationen.

De ökade digitala hoten innebär att förtroendet för ett företag eller varumärke, i hög grad hänger på hur bra de hanterar säkerhetsfrågan. Förtroendekapitalet kan gå från hundra till noll på mycket kort tid i samband med en incident. Det gäller inte minst inom reklambranschen, där skyddsvärda data hanteras dagligen och kundernas kampanjer och lanseringar inte får läcka i förtid.

Läs debattartikeln i Resumé

2020-04-21

Kontakta oss

Har du fler frågor? Tveka inte på att kontakta oss så berättar vi mer.