Hem Aktuellt Samarbete med Intel runt autentisering
Aktuellt

Samarbete med Intel runt autentisering

PRESS RELEASE

SecMaker inleder samarbete med Intel om stark hårdvaru- och användarautentisering

Identitetsstölder är ett globalt växande problem för individer och företag. Säkra, lättanvända lösningar är nödvändiga för att hindra hackare att få tillgång till användarnamn och lösenord. Intel Authenticate fördjupar säkerheten på klienten. Intels samarbete med SecMaker kompletterar Intel Authenticate med Net iD och smarta kort för identifiering av personen bakom klienten.

Syftet är att ge användaren ökad IT-säkerhet, förenkla arbetet och samtidigt öka produktiviteten. Särskilt inom sjukvården kommer samarbetet att ge stora fördelar.

Partnerskapet innebär att Intel och SecMaker bygger ihop sina respektive lösningar för att erbjuda totaladministrerad certifikatbaserad IT-säkerhet för identifiering av klientdatorer och användare.

Med Intel Authenticate kan användaren vara säker på att hårdvaran är knuten till den person som arbetar med känslig information och att ingen skadlig kod eller man i mitten-dator används.

Net iD och smarta kort minskar behovet av lösenord eller ersätter lösenorden helt.
Intel Authenticate finns för närvarande tillgängligt i alla Ultrabook-enheter och alla datorer baserade på fjärde generationens Intel Core-processorer.

Johan Lidén, Intels affärsutvecklingschef för Norden kommenterar: ”Vi gläder oss åt partnerskapet med SecMaker som syftar till att optimera kliniska arbetsflöden och hjälpa sjukvårdspersonalen att hantera de utmaningar som de ökade säkerhetskraven innebär. Våra kombinerade lösningar underlättar säkerhetsarbetet genom att vara enkla att administrera och använda.”

Niklas Anderson, VD för SecMaker tillägger: ”Vår kombinerade lösning ger användaren tillgång till avancerad och hög säkerhet utan att det blir svårare för användaren. Vi är stolta över att Intel ser oss som en global teknologipartner.”

Kontakt

Niklas Anderson
VD, SecMaker AB
tel + 46 704 92 98 84
E-post: niklas.anderson@secmaker.com

Johan Lidén
Health and Life Sciences, Intel
tel + 46 768 88 17 66
E-post: johan.m.liden@intel.com

Vet du inte vad du behöver?

Lorem ipsum dolor sit amet onec tristique libero vel porttitor.