Hem Aktuellt Skicka säker e-post med Net iD och S/MIME från Telia
Aktuellt

Säker e-post med Net iD och S/MIME från Telia

Nyheter

Vem läser din e-post?

Är Net iD och S/MIME från Telia svaret för säker e-post? En oskyddad dator ansluten till internet utsätts dagligen för oerhört många intrångsförsök från skadlig programvara som försöker utnyttja olika säkerhetshål och knäcka lösenord. Om din dator inte uppdaterats på länge och ansluts till Internet utan aktiverad brandvägg dröjer det inte många minuter förrän den infekteras av virus och internetmaskar.

Snifferprogram som avlyssnar okrypterad trafik kan då enkelt snappa upp cookies med inloggningsinformation.

Den allra största delen av all e-posttrafik på Internet är fortfarande oskyddad. Nätverken är skyddade på olika sätt men just nu kommer allt fler larm om att brandväggar och VPN är på väg att förlora sin förmåga att skydda oss.

Genom att använda kryptering på all e-post som standard slipper man oroa sig över dessa frågor. Security by design ligger i tiden.

2018-06-28

S/MIME

S/MIME är en standard för kryptering av e-post. Varje mottagare av e-post som är krypterad med S/MIME behöver ett certifikat, utfärdat av en betrodd utfärdare som Telia, för att kunna ta del av innehållet. Ett fåtal aktörer ger ut och kan verifiera denna typ av certifikat.

I en värld där fejkkonton och oauktoriserade individer tillåts påverka val och demokratiska processer tycker vi på SecMaker att det finns anledning att ta frågan på större allvar. Bland våra kunder återfinns flera organisationer som helt enkelt inte utbyter information via e-post utan att först kryptera meddelandet med S/MIME.

Hantera allt i Net iD Portal

Sedan en tid har vi stöd för hantering av tredjepartscertifikat från exempelvis Telia i vår produkt Net iD Portal. På så sätt kan du nu samla all livscykelhantering av din organisations certifikat i en och samma produkt.

Med Net iD Portal får du också möjlighet att administrera användarnas smartkort, virtuella smartkort, USB-tokens och mobil autentisering för alla system, applikationer och tjänster. Det tillgodoser alla behov av stark autentisering och kryptering i den totala systemmiljön. Att på så sätt använda en enda, pålitlig lösning ger betydligt mer för pengarna än att använda flera parallella lösningar.

Vill du veta mer? 

Kontakta vår lösningsarkitekt Andreas Mossnelid så berättar han hur du kan skicka säker e-post i din organisation.

Kontakta Andreas