Hem Aktuellt Snabb inloggning med Net iD for Citrix
Aktuellt

Snabbare inloggning till din Citrix-miljö

Nyheter

Snabbare inloggning med Net iD for Citrix

Med Citrix nya autentiseringsramverk och funktionstillägget Net iD for Citrix snabbar vi upp inloggningstiden radikalt genom att identifiering av användare och uppstart av användarens applikationer sker samtidigt i bakgrunden.

Du som bygger IT-infrastruktur och inloggningslösningar till dina användare får inte glömma bort ansvaret för att optimera inloggningstiden och göra det så bekvämt och enkelt som möjligt för användaren.

Alla studier på området visar nämligen att det inte finns något som användare ogillar så mycket som långsam och krånglig inloggning. En felaktigt byggd inloggningslösning är också ofta upphov till dålig säkerhet eftersom användarna helt enkelt låter bli att logga ut.

SecMaker har medverkat i många storskaliga projekt där vi på olika sätt kunnat optimera användarnas inloggningstid högst väsentligt. Med Citrix nya autentiseringsramverk och funktionstillägget Net iD for Citrix snabbar vi upp inloggningstiden radikalt genom SSO och att identifiering av användare och uppstart av användarens applikationer sker samtidigt i bakgrunden.

Med rätt uppsättning kan vi idag identifiera en användare i Citrix Storefront och presentera applikationer på två sekunder med certifikat och smartkort. Vi kan även se till att automatiskt starta ett förvalt arbetsskrivbord eller applikation så snart identifieringen är klar. En självklarhet för oss är att detta görs med användarens individuella certifikat och PIN-kod hela vägen och bibehållen full SSO inne i arbetsskrivbordet.

Hur fungerar det?

Med Citrix FAS (Federated Authentication Services) och Net iD for Citrix kan du som loggar in med smarta kort vara helt inloggad och arbetsklar i ett arbetsskrivbord eller applikation under sju sekunder. Det är lika snabbt som lösenord men fördelarna är så många fler.

Säkerheten, spårbarheten, enkelheten och inte minst, du behöver aldrig logga in i den dator du vill använda för din Citrixuppkoppling. Det fungerar lika bra på delade datorer och låsta tunnklienter.

Vill du få snabbare inloggning i till din Citrix-miljö?

Kontakta oss så berättar och visar hur det fungerar i verkligheten.