Hem Aktuellt Svensk e-identitet och SecMaker i samarbete
Aktuellt

Svensk e-identitet och SecMaker i samarbete

PRESS RELEASE

SecMaker och Svensk e-identitet presenterar Mobil Access för säkra mobila arbetsflöden i vården

SecMaker, nordens ledande leverantör av smartkortbaserad säkerhet, och Uppsalaföretaget Svensk e-identitet har tillsammans utvecklat tjänsten Mobil Access. Lösningen gör det möjligt för vårdgivare att använda surfplattor och smarta telefoner i verksamheten, med fullt bibehållen säkerhet.

Att kombinera flexibilitet för vårdens medarbetare med högsta patientsäkerhet är en fortsatt utmaning inom hälso- och sjukvård. Mobil Access är utvecklad för att ge apputvecklare, systemleverantörer och vårdgivare en gemensam plattform för säker och enkel inloggning med smarta kort i mobila enheter.

– Med Mobil Access vill vi skapa förutsättningarna för riktig mobilitet i vården! Nu kan vi äntligen erbjuda en teknisk och affärsmässig paketering som gör det möjligt för medarbetare i sjukvården att logga in och arbeta helt mobilt, berättar Jörgen Hellgren, VD Svensk e-identitet AB.

Mobil Access kan användas av alla vårdinstanser som idag använder tjänste-legitimationen SITHS: kommuner, landsting och privata aktörer. Tjänsten ger omsorgspersonal tillgång till patientjournaler och andra vårdapplikationer på mobila enheter, enligt Datainspektionens och patientdatalagens krav på säker inloggning.

– Genom att kombinera SecMakers beprövade lösningar för smartkortbaserad IT-säkerhet med Svensk e-identitets spetskompetens inom säker inloggning kan vi erbjuda en unik lösning för mobilt arbete i vården. Resultatet blir inte bara ökad patientsäkerhet och förbättrad integritet utan också en enklare vardag och i slutändan mer tid för patienter och förbättrad vård, förklarar Niklas Anderson, VD SecMaker.

Mobil Access erbjuds till vårdgivare på licensbasis och distribueras som tjänst via Appstore, Google Play och Windows store. Alla system och applikationer som ansluts centralt till Mobil Access blir därefter tillgängliga via den mobila enheten.

Applikations- och systemleverantörer ansluts till Mobil Access genom SAML, Mobil Access API eller Authify client.

Kontakt

Jonas Öholm
Lösningsarkitekt, SecMaker AB
tel: + 46 702 53 18 73
e-post: jonas.oholm@secmaker.com

Jörgen Hellgren
VD, Svensk e-Identitet
tel: + 46 734 30 18 18
e-post: jorgen.hellgren@e-identitet.se

Vet du inte vad du behöver?

Lorem ipsum dolor sit amet onec tristique libero vel porttitor.