Hem Företag
Vårt företag

En ledande leverantör

glad man i blå tröjoa pratar i telefon
Vårt företag 

SecMaker visar vägen

Vårt företag är Nordens ledande leverantör av certifikatbaserade säkerhetslösningar för företag, myndigheter och organisationer. Vi skyddar och säkerställer information, system och datatrafik hos över 1,5 miljoner nöjda användare.

läs mer om vår lösning

Historik

Vi har utvecklat programvara och tjänster inom PKI och certifikathantering i över 20 år. De i branschen som från början verkligen förstod vad SecMaker gjorde, säger fortfarande att vi ligger fem år före verkligheten.

Värderingar

Vi kan vår sak, står för det vi gör och levererar det vi säger. Vi bidrar till garanterat bättre IT-säkerhet – för dig, dina chefer och för alla medarbetare. Det är vi väldigt stolta över. Vi jobbar efter tre grundläggande värderingar - enkelhet, öppenhet och långsiktighet.

Värderingarna är en vägledning för alla våra medarbetare och grunden för hur vi utvecklar våra produkter, bygger samarbeten kring våra lösningar och samverkar med våra kunder och partners.

Med drivkraften att göra skillnad

Identitetsstölder och nätbedrägerier är den brottsform som växer snabbast och omsätter nu mer pengar än all samlad droghandel i världen. Inte minst företagare utsätts för virus, dataintrång, id-kapning, stulna lösenord och utpressningsprogram. I många fall kan konsekvenserna för verksamheten vara förödande. Men det går att öka säkerheten med ganska enkla metoder. Vi vill hjälpa dig att minska riskerna.

1996

Resan påbörjas

NetMaker AB påbörjar utvecklingen av Electronic Banking mjukvaran i samarbete med ett flertal svenska banker. Den första applikationen i världen som baserade sig på PKI och smarta kort för säkra betalningsfilöverföringar.

två män som sistter framför datorer
Man med blå tröja

2001

Grunden till SecMaker

Vi på dåvarande NetMaker såg att PKI och smarta kort hade potential långt bortom att vara det bästa alternativet för säkra betalningar. Det var så det som idag är SecMaker grundades.

2002

Produktfamiljen Net iD

Produktfamiljen Net iD börjar ta form. Våra tekniska målsättningar med produkterna stod i främsta ledet och är alltjämt fokus för oss.

Smartkort i kortläsare på tangentbord
Fokuserad man i fokus och en i man ur fokus

2003

Samarbeten påbörjas

SecMaker startar sitt unika samarbete med Citrix och blir global autentiseringspartner. Vi blir också det första mjukvaruföretaget som hanterar full PKI, med smartkort över ICA-protokoll, vilket möjliggör full singelinloggning i Citrix

2005

Net iD som e-legitimation

Telia initierar ett projekt kring sin e-legitimationstjänst och ville upphandla en ny PKI-klient. Net iD klarade mandomsprovet och tre olika klientprogramvaror ersattes med en integrerad Net iD-lösning.

smartkort i svartkorthållare
SecMaker logga på frostat glas

2007

NetMaker blir SecMaker

2007

SecMaker i Norge

Buypass blir en viktig partner som levererar Net iD och hanterar smarta kort och stark autentisering för norska hälso- och sjukvården.

två män och en kvinna sitter vid dator
män och kvinnor med vita och blå kläder

2008

Net iD för SITHS

Net iD ersätter dåvarande klientprogramvaran för SITHS, digital säkerhet inom Svensk hälso- och sjukvård. ”Secure workflows” blir ett begrepp när kommuner, regioner och privata vårdgivare märker att det är enkelt att använda Net iD och smartkort.

2013

SecMaker i Finland

Den första hälsoregionen i Finland väljer Net iD för säker inloggning.

Kvinna tittar till höger med lampa framför sig
Kvinna står i konferensrum och pratar i telefon

2014

Utvecklingen fortsätter

SecMaker inleder en fem år lång satsning på teknisk utveckling – Net iD Software Suite - en komplett produktfamilj för total livscykelhantering av PKI och användare på alla plattformar, för alla bärare och alla typer av inloggningsbehov.

2016

Net iD för EFOS

SecMaker vinner upphandlingen om EFOS – E-Identitet för offentlig sektor

Man står med headset framför dataskärmar
Två män sitter i konferensrum

2019

SecMaker Oy

Vi etablerar ett helägt dotterbolag i Finland. SecMaker Oy öppnar nytt kontor i Vantaa utanför Helsingfors.

2019

EFOS lanseras

EFOS lanseras - myndigheternas nya gemensamma lösning för säker inloggning och digital signering

Kvinna tittar på en annna kvinna
Man i glasögon sitter i konfernsstol och sittar till höger

2019

Nytt avtal med Telia

SecMaker och Telia ingår ett nytt samarbetsavtal och inleder nästa generations partnerskap för leveranser till Svensk hälso- och sjukvård, Ericsson och helt nya målgrupper.

Våra partners

SecMaker samarbetar sedan länge med branschens viktigaste aktörer för att säkerställa snabb och enkel integration mot våra kunders system och applikationer. Läs mer »

Ledning

Vi månar om SecMaker

Niklas Anderson

VD

Johanna Brumark

HR

Patrik Larsson

Försäljning- och Marknadschef