Hem Kunder Region Jämtland Härjedalen
Kundcase

IT-säkerhet -
ett verktyg för god hälsa

Kundcase

Region Jämtland Härjedalen

Region Jämtland Härjedalen har 5 000 medarbetare, de flesta inom hälso- och sjukvård. Regionen driver centralsjukhuset i Östersund, 28 hälsocentraler och 25 folktandvårdskliniker.

Utmaning

Kravet på högsta patientsäkerhet kom i kläm mellan medarbetarnas arbetsbelastning och behov av en bra och effektiv arbetsmiljö. Alla system krävde individuell in- och utloggning, och många lämnade sessionerna öppna. Detta blev ett problem som underminerade patientsäkerheten.

Lösning

I stället för massor av lösenord fick varje medarbetare ett kort och en personlig PIN-kod för att logga in till de system och applikationer de hade behörighet till. SecMakers lösning med Net iD gjorde inloggningen mycket enklare och snabbare än i den gamla miljön.

Resultat

IT-säkerheten blev ett verktyg för att nå en hälsosam arbetsmiljö där inloggningen blev smidig istället för ett ständigt stressmoment och otillräcklig patientsäkerhet. Personalen har blivit tryggare med den nya lösningen, där en inloggning räcker för hela arbetsdagen.

Vår nya infrastruktur har resulterat i kostnadsbesparingar, ökad flexibilitet och förutsättningar att ge bästa möjliga vård.

Thomas Nesterud
IT-strateg
Man i grå kavaj och rödrandig skjorta

Vill du veta mer om lösningen?

Läs mer om hur Region Jämtland Härjedalen fick en effektiv IT-miljö som i förlängningen gav vårdpersonalen möjligheten att ge patienterna bättre vård.

Ladda ner hela caset

Vi kan hjälpa dig också

Kontakta oss så berättar vi mer och ger dig argument – om fler ska med på tåget.