Hem Tjänster Supportavtal
Supportavtal

Optimera din investering

Undvik överraskningar

Snabb specialisthjälp, minimera stilleståndstider – oavsett problemtyp.

SecMaker hjälper dig att optimera din investering. Med ett supportavtal kan du känna dig trygg med att din säkerhetslösning alltid fungerar som den ska.

Välj rätt nivå

Du väljer själv nivå utifrån din verksamhets krav och behov av specialistkompetens. Oberoende av nivå får du med våra supportavtal snabb och heltäckande support som minimerar risk, maximerar tillgängligheten, ökar säkerheten och optimerar din investering. Du slipper oro och obehagliga överraskningar och kan vara helt trygg med att din lösning fungerar så problemfritt som möjligt under hela licensperioden. Kontakta oss om du är osäker på vilken nivå som passar dig bäst.

Som kund ska du alltid få ut den fulla potentialen av den lösning du valt. Vare sig det handlar om komplexa tekniska utmaningar, stora eller små förändringar, eller kanske bara ett snabbt svar när du fastnat, finns vårt supportteam till hands. Med SecMakers supportavtal får du skräddarsydd service enligt dina specifika behov. Det optimerar effekten och avkastningen på din investering.

Supportavtal i tre nivåer

Vad du än väljer så uppfyller ett supportavtal med SecMaker såväl tekniska och säkerhetsmässiga, som ekonomiska krav, som ställs vid förvaltning av en verksamhetskritisk säkerhetslösning.

För att ge din organisation rätt hjälp finns Net iD Support tillgängligt i tre SLA-nivåer: Silver, Gold och Platinum. Du väljer den nivå som passar just din organisation.

 

SILVER  

GOLD

PLATINUM

Avtalsperiod

1 eller 3 år      

1 eller 3 år

1 eller 3 år

Påbörjad felavhjälpning

16 timmar

10 timmar

4 timmar

Webbaserat supportsystem

Ja

Ja

Ja

E-postsupport

Ja

Ja

Ja

Telefonsupport

Nej

Må-fr

9.00-17.00

Må-fr

8.00-18.00

Knowledgebase

Nej

Ja

Ja

Felavhjälpning via distansuppkoppling

Nej

Ja

Ja

Felavhjälpning på plats hos kund

Nej

Inom 1 vecka

Inom 48 timmar

Tillgång till chatt via supportsystem

Nej

Nej

Må-fr
9.00-12.00

Möjlighet att teckna paket för tilläggsupport utöver ordinarie supporttid

Nej

Nej

Ja

Automatisk prioritering av ärenden

Nej

Nej

Ja

Beställ ditt supportavtal

 

Läs mer om vad som ingår

Du slipper överraskningar då snabb felavhjälpning minimerar stilleståndstiderna oavsett problemtyp. Våra specialister har kompetensen, erfarenheten och serviceviljan som krävs för att säkerställa en långsiktig och smidig förvaltning av säkerhetslösningen.

 

Vilken nivå passar dig?

man med mustasch med blått fält som täcker huvudet och nedre hörnet