Hem Våra kunder Vaggeryds kommun
Kundcase

IT för en säkrare och
enklare vardag

Kundcase

Vaggeryds kommun

Vaggeryds resa mot bättre säkerhet började 2010, då kommunens IT-ledning ställde upp två klara mål: Att förbättra den interna IT-säkerheten och samtidigt underlätta arbetet för kommunens alla medarbetare. Kommunen vart en av Sveriges första att införa avancerad säkerhet med smarta kort och PKI.

Utmaning

IT-avdelningen trodde på smartkortbaserad säkerhet och behövde rätt samarbetspartner. Tomas Johansson förklara: Vi började leta efter en samarbetspartner genom att helt enkelt Googla på ”smarta kort”. SecMaker visade sig vara det starkaste alternativet, eftersom företaget delade kommunens vision kring just smartkortbaserad säkerhet – och hade den erfarenhet och kunskap som krävdes.

Lösning

Första steget i utrullningen av Vaggeryds säkerhetslösning kombinerade tunna klienter från Oracle med smarta kort och säkerhetsprogrammet Net iD Enterprise från SecMaker. Lösningen såldes i lugn takt in till användarna för att visa på fördelarna med det nya sättet att arbeta.

Resultat

Vaggeryds sjuksköterskor har sett stora fördelar med den nya lösningen och bemött den positivt. Sjukvårdspersonalen har tillgång till patientinformation och vårdtjänster genom tunna klienter, var de än befinner sig, och stödfunktioner i Net iD förenklar deras vardag.

Vi trygga i att ha valt en plattform som låter oss ta tillvara nya möjligheter och utnyttja fler tjänster allt eftersom.

Tomas Johansson
IT-chef
man med blå tröja tittar i mobil

Vill du veta mer om lösningen?

Ladda ner hela caset

Vi kan hjälpa dig också

Vill du också komma igång med smarta kort och Net iD?
Kontakta oss så berättar vi mer och ger dig argument – om fler ska med på tåget.